BIGvu - Komplet video studio på mobilen

BIGvu – Komplet video studio på mobilen

Læsetid: 3 minutter

Video vinder helt sikkert mere og mere frem. Både som annoncering, markedsføring, nyheder medmere. Men også som et medie til promovering af ens profil, ens tanker og lignende. Det kræver faktisk blot en mobil telefon af nyere dato for at komme i gang og måske også lige en ok mikrofon.

Jeg har igennem det seneste år rodet med mange forskellige løsninger. Både med hensyn til software og hardware.

Jeg syntes jeg har fundet en god kombination, som giver brugbar kvalitet(lige med undtagelse af mig selv).Selvfølgelig ville en decideret lavelier mikrofon og video belysning nok gøre underværker. Men det her er hurtigt og nemt, capture the moment.

Mit grej eller mangel på samme

Jeg bruger en Samsung S20 Ultra og et tilhørende headset til at optage med. Da jeg ikke selv er særlig tryg ved at være foran kameraet, er nok lidt introvert. Har jeg haft svært ved at lave optimale optagelser uden for mange øhh, uhmm og andre irriterende lyde. Jeg har stadigvæk lidt issues med at være live foran et kamera, men håber da at øvelse gør mester:-)

BIGvu Software to the rescue

Så faldt jeg over BIGvu et komplet videostudie på din mobil/tablet. Et program der kan afvikles på PC, IOS og Android. Det har med sit simple interface nogle fede features gemt up i ærmet, som gør det utroligt nemt og let at komme i gang med. Det gør samtidig også at det (for mig ihvertifælde)ikke følges som grænseoverskridende at indspille sig selv på en eller anden måde.

BIGvu Desk
BIGvu Desk

Det har indbygget teleprompter som viser dit script direkte på din telefon eller tablet. Det gør at det føles mere naturligt at kigge direkte i kameraet(linsen). Placeringen af teleprompteren kan justeres på android, således at den passer bedst med linsens placering.

bigvu scripts
bigvu scripts

Derudover kan du redigere, lave overlays, tilføre underlægnings musik, lave titler og undertekster. Dele til dine sociale netværk og downloade din video. Du kan også uploade andre video klips og arbejde med green screen, som gør at du kan ændre baggrunden på din video. Og ikke mindst man kan være flere om at bruge platformen og dermed samarbejde om et projekt. Storyboard funktionen deler ens video op i slides baseret på ens script og muliggør yderligere editering på en overskuelig måde.

BIGvu Slides
BIGvu Slides

En ud af mange fede features er blandt andet at man efter endt indspilning. Så kan man på sin telefon gå ind i sit script og markere et sted i teksten hvor man f.eks. vil have at videoen skal starte. Det er hurtigt og nemt, da man slipper for at gå hele videoen igennem.

Få adgang til både den gratis version og den fulde version ved at benytte mit Affiliate link og spar 20$ ved køb
BigVu

BIGvu er ikke en erstatning for min foretrukne editor Adobe Premiere Pro, men damn det er nemt at gå til og du har jo næsten altid din mobil i nærheden.

Her er min video udgave af ovenstående artikel, med talefejl medmere.