Sådan kommer du igang med WordPress på din egen computer

Læsetid: 4 minutter

I denne artikel vil jeg guide dig igennem installationen af en lokal server som kan afvikle WordPress sider, nemt og gratis.
En af de absolut fede ting ved at med rode WordPress er alle de muligheder der er, der er tonsvis af plugins og temaer hvoraf en stor del er gratis og de kan installeres direkte fra backend af WordPress.

Er WordPress overhovedet noget for mig?

Det er jo ikke til at vide om WordPress overhovedet er noget for dig før du har rodet med det og der er jo ikke, i mine øjne, grund til at investere penge i at købe et domæne navn og leje en webserver. Når nu man i ro og fred kan afprøve WordPress direkte på ens egen computer, hvadenten det er pc, mac eller linux.

Velkommen til Local leveret af Flywheel

Med dette simple, men yderst brugbare gratis stykke software kommer du hurtigt igang med at afprøve WordPress uden at have penge op af lommen.
Download Local her.
Det kan afvikles på Windows, Mac og Linux. Er hurtigt at installere og gratis:-)
Flywheel er et webhosting firma og målet med at levere dette fortrinlige stykke gratis software ,er naturligvis reklame og et håb om at du vil benytte deres Hosting services. Det skal siges at de er en af de bedre hosting firmaer, men også en af de dyrere. Local er så smart lavet at du kan oprette din wordpress side og med et klik uploade den direkte til deres server, hvis du har valgt deres webhosting naturligvis.

Local on Macbook

Hvordan fungerer det så i praksis??

Når du har installeret programmet og starter det op, møder du denne skærm. Dog uden alle de allerede installerede Local Sites.
Som du kan se i feltet til venstre under Local Sites har jeg allerede oprettet en del installationer. Jeg bruger til bl.a. til udvikling af det grundlæggende layout for nye sites. Derudover bruger jeg det til at teste diverse plugins og tekniker. På billedet kan du også se diverse info vedr. webserveren, PHP version og Database version, samt hvilken version af WordPress der er installeret for dette site. Alt dette varetager og styrer Local helt af sig selv. Under hamburger menuen foroven til venstre kan du bla. vælge hvor installationen skal installeres på din computer og den kan godt fylde 100-150mb og dette er for en helt ny installation uden andre plugins, temaer og billeder installeret. Med featuren Live Link for neden i midten kan du lave et midlertidigt link til sitet som du kan dele med andre, f.eks hvis du lige skal have en andens vurdering af layout eller hvis du vil vise en evt. kunde layoutet.

Ny WordPress installation

For at installere en ren ny version af WordPress klikker du blot på det store plus forneden til venstre. Så skal du give din installation et navn, brugernavn og password. Det behøver ikke være så indviklet, da det jo kun er en lokal installation. Og så vælger du at oprette installationen og local går igang med at oprette mappe og filer medmere. Efter kort tid er installationen oprettet og du kan så vælge den i menuen til venstre, hvor du kan højre klikke med musen og vælge at se siden eller gå til admin backend. Dette kan du så også gøre vha. knapperne foroven til højre. Installationen oprettes med nyeste WordPress Tema og et par enkelt test post og sider. Installationen er på engelsk, men kan ændres til dansk under preferences.

Local har også en feature der hedder Blueprint og den kan benyttes hvis du f.eks har oprettet en WordPress installation med lige de indstillinger og plug-ins medmere du finder passende og gerne vil bruge igen. Så gemmer du den blot som et Blueprint og du kan så næste gang du skal starte et nyt projekt op vælge at installere vha. Blueprint. Det går meget hurtigere og du har alle de plugins og indstillinger som vil bruge med det samme. Men den feature har jeg har haft problemer med at den ikke altid virker(Programmet er i beta og jeg går ud fra at det bliver løst). Så kan du i stedet vælge at Exportere dit site til din computer og så importere den som en ny installation. Endvidere bliver opdateringer naturligvis ikke kørt på hverken Blueprints og eksport filer, men skal køres når du har WordPress installation oppe at køre.

Så er det bare at gå igang med at udforske de forskellige muligheder og hvis det går galt laver du blot en ny installation-)
Håber at denne artikel hjælper dig igang med at bruge Local og WordPress.

Husk også at se vidioen hvor jeg går igennem det hele visuelt og kom gerne med kommentarer/spørgsmål.

Skriv en kommentar

Kan du lide denne artikel, så del den gerne med andre:-)

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email

Komplet løsning

Har du brug for en komplet hjemmesideløsning, med høj oppetid, kørende på de bedste cloud løsninger. 
En løsning som er vedligeholdelsesfri og nem at opdatere med nyt indhold?!

En ideel løsning for nystartede og mindre erhverv.

NETOP NU!
Tilbyder jeg  en start løsning med alt incl. til en rigtig god pris.
Udfyld dine kontaktinformationer og jeg vender tilbage snarest, så vi kan blive enige om hvilken løsning der passer dig.